maandag 30 augustus 2010

30 augustus 2010



Inmiddels was het alweer twee weken geleden dat ik met de kano op pad was geweest. Het is heel druk op het werk en afgelopen week was ik ook flink verkouden. Daarom had ik er weer zin in. Ondanks de heftige regenbuien in de ochtend was de weersverwachting voor de middag redelijk goed. Het waaide alleen een stuk harder als ik dacht, ik denk dat ik nog nooit met zo'n harde wind gevaren heb.

Het water stond door de vele regenval van de afgelopen dag flink hoger dan normaal, daarom voer ik het eerste stukje met de wind mee om te kijken of ik over een krib kon varen. Ik heb al vaak naar het kribbetje gekeken omdat er een laag stukje achterop zit. Met de wind in de rug er naar toe ging als een speer en zowaar kon ik makkelijk er overheen. Toen met de wind in de zij overgestoken en toen merkte ik pas echt goed hoe hard het waaide. De golven en wind van opzij waren niet makkelijk en ik was blij dat ik aan de overkant was. Toen weer terug een stuk en dat ging echt met een slakkengangetje, het was soms gewoon moeilijk om de peddel tegen de wind in te krijgen. Het leuke was wel dat ik soms door de randjes van weilanden heen kon varen. Op de kaart lijkt het of ik soms strak langs de kant vaar, maar vaak zat er bijna 10 meter tussen.

Omdat ik donkere wolken aan zag komen, maar vooral door de harde wind ben ik na korte tijd weer omgedraaid en gelukkig was ik mooi voor de harde bui thuis.



Kano 30 08 2010 weergeven op een grotere kaart

maandag 16 augustus 2010

16 augustus 2010

Vanmiddag weer lekker twee uurtjes buiten gespeeld. In een redelijk rechte lijn naar het strandje bij Wellseind en daar was het de plan om de kano de weg over te dragen en dan via Heusden terug. Maar na een paar meter sneed de rand van de kuip al zo hard in mijn schouder dat ik heel snel weer ben omgedraaid. Op de terugweg een beetje spelenderwijs zo dicht mogelijk langs de kant en door inhammetjes gevaren. Door de wat hogere waterstand kon ik nu op plekken komen dia anders droogstaan. Soms moest ik een stukje terug en op een gegeven moment ontdekte ik een sloot die evenwijdig liep met de maas, na een tijdje voer ik daar volledig in de waterlelies, dus daar ook maar weer omgedraaid en weer terug naar huis.

1608201/ weergeven op een grotere kaart

maandag 9 augustus 2010

9 augustus 2010


Vanmiddag eindelijk weer eens tijd om een stukje te kanoen, het was inmiddels alweer een paar weken geleden en het begon toch wel weer te kriebelen. Ondanks de af en toe wat donkere wolken heb ik het grootste gedeelte van de tijd in de zon gevaren en ik had achteraf spijt dat ik mijn armen niet had ingesmeerd. Ze zijn nu net een beetje verbrand.
Omdat ik weer wat had zitten rommelen met de instellingen van de telefoon heb ik weer dezelfde route gevaren als op 2 juli


09/ 082010 weergeven op een grotere kaart
Gelukkig lijkt de instelling nu goed te staan en is de weergave correct. Op 2 juli leek het nog bijna 20 kilometer te zijn in ca. 2 uur en nu is het bijna 15km in 2 uur. (hetzelfde als ik altijd uittekende in Google Earth)
Dat hier iets minder spectaculaire snelheden uitrollen is helaas maar wel realistisch.