vrijdag 2 juli 2010

2 juli 2010, My Tracks

Vanmorgen weer mijn 'vaste route' gevaren, de bedoeling was om vanwege de hitte heel vroeg te vertrekken, maar ik lag nog wel lekker op bed. Dus uiteindelijk was het wel half 11 voordat ik in het water lag. Het was flink heet vandaag, maar door een beetje bewolking en een (alweer) pittige wind was het verassend goed uit te houden.
Dat wil zeggen, op sommige momenten trok ik mijn hoedje van het hoofd door het water en dan zeiknat weer terug op mijn hoofd, dat was dan 1 minuutje weer lekker koel. De drinkzak met 2 liter water was ook geen overbodige luxe.

Tot zover niet zo spannend allemaal, wat wel leuk is: ik heb gisteren een nieuwe telefoon binnen gehad. Het is een smartphone met het Android (google) besturingssysteem. Wat hier leuk aan is, je kunt veel applicaties instaleren, zoals in dit geval My Tracks, dit is een applicatie die samenwerkt met de GPS en Google Maps. Deze tekent dan de route uit in combinatie met wat gegevens.

Kano├źn weergeven op een grotere kaart

Als je op het rode eindpunt klikt zie je de gegevens zoals totale tijd, tijd in beweging en daaraan gekoppeld 2 gemiddelde snelheden. Ook totaale afstand en topsnelheid worden weergegeven.
Wat opvalt hieraan is de hele (te) hoge gemiddelde snelheid en de te grote afstand die berekent word. Er kunnen allerlei instellingen veranderd worden voor het meten, dus hier moet ik nog even mee spelen.
Wat er nu gebeurt zijn veel 'haakjes' op de kaart waardoor de afstand groter word dan eigenlijk is. Hierdoor word de snelheid ook omhoog getrokken. Ook de tijd in beweging is korter dan eigenlijk was. Afgezien van een klein (10Min?) zwempartij ben ik in beweging geweest. Dus ca. 2 uur over (wat ik altijd dacht) 15km zou 7,5 gemiddeld zijn volgens mij.

Maar het is leuk speelgoed zo, ik moet alleen nog even aan wat knopjes draaien (er van uitgaande dat de GPS een goed signaal opvangt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten