woensdag 18 april 2012

18 april 2012

Het is een half jaar geleden dat ik voor het laatst hier geschreven heb, maar daar heb ik een excuus voor:
Ik heb een half jaar niet gekanoëd...
Intussen voor de tweede keer vader geworden, een huis verkocht, een ander gekocht en verbouwd. Inmiddels is alles zo'n beetje op orde, dus het werd wel tijd. Ik kreeg een beetje ontwenningsverschijnselen. 'Gelukkig' was het weer precies zoals in de zomer en najaar van 2011. Veel wind en regen. Daar was ik dus gelijk aan gewend en na een voorzichtjes begin om de spieren een beetje los te maken was ik al snel weer op stoom.
Dit lag ook aan de wind die ik vol in de rug had de eerste kilometer ofzo. Daarna was het veel van opzij, maar daar merk je op de maas meestal een stuk minder van.
Ondanks de verhuizing was ik toevallig weer in Wijk begonnen, met de bedoeling om terug te varen richting Andel en daar dan ca. 2,5 uur later opgepikt te worden.

In 2,5 uur kom je alleen veel verder dan Andel, dus toen ik net voor de sluis ingehaald werd door een vrachtschip hoopte ik mooi mee de sluis in te kuinnen piepen.
Helaas gingen de deuren net voor mijn neus dicht en ik vond het een beetje asociaal om door het rode licht heen de dichtgaande deuren in te gaan.
De sluiswachter zag mij niet, of hij wilde het licht niet op groen zetten, dus toen mocht ik een sluis wachten.
Helaas kost dat veel tijd, dus niet veel voorbij de sluis was het 'oppiktijd'.

Dus op één van de zeldzame plekken in het Munnikenland waar geen stenen wal was aangelegd met de bedoeling om vandaar uit even naar de weg te lopen.
Helaas was het een stukje verder als gedacht, maar gelukkig had ik een klein Eckla karretje in het luik gestopt. De te kleine bandjes voor zulk terrein waren ook nog leeg, maar het is net wat comfortabeler lopen dan met de kano op de schouder.

Al met al weer lekker een middagje uitgewaaid en hopelijk kan ik snel weer wat kilometers gaan maken.

route op google maps

Ben nog gespot door de sluis weblogger wilhelminasluis.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten