zaterdag 30 juni 2012

29-06-2012-Brakel-Woudrichem-Brakel

Een heerlijke vrijdagavondtrip over de Waal. Het leek er toen ik weg ging even op dat het zou gaan regenen, zonnebril dus niet meegenomen de kano in, in verband met de zware bewolking maar de regenhoed wel.
Dat was dus een vergissing, want ik heb 2,5 uur zitten zweten met samengeknepen ogen tegen de zon in turend.
Niet het allerergste dus, want ik heb genoten van een heerlijke rustige Waal.
In eerste instantie stroomafwaarts langs veerpont Brakel en in een vlot tempo naar Slot Loevestein toe. Daar net voorbij even gestopt bij de 'wilde' paarden, gelijk de GoPro opengezet, want die was weer aangeslagen. Gelijk maar een ander camerastandpunt neergezet en toen even bij Woudrichem een rondje gedraaid over de maas en weer terug de Waal op. De bekende 'Friet van Aniet' kar stond ook nog op de kade bij Woudrichem.
Op de terugweg wat strandjes meegepikt om de camera te wisselen, of even te kijken in de natuurreservaten van het Munnikenland waar je in kan varen. Die waren erg ondiep en ik wilde de vogels niet storen, dus gelijk er weer uit. Maar het was wel apart om onder een boom door te varen en opeens in de stilte en natuur te zijn.
Even later wordt je dan weer ingehaald door een duwboot met 8 bakken en die boten spuwen zo'n ongelofelijke hoeveelheid water erachteruit dat ik er toch graag even uit de buurt blijf!
Moe maar voldaan, zeggen ze dan, weer terug!
My Tracks route, helaas weer iets te laat aangezet. Beginpunt moet gelijk met het eindpunt liggen.
ca. 1km/9min bij de tijd erbij.

29-06-2012 18:28 weergeven op een grotere kaart


Geen opmerkingen:

Een reactie posten