dinsdag 8 juni 2010

7 juni 2010

Met windkracht 4 en uitschieters naar 5 tegen de wind in richting Andel.
Het was een week geleden dat ik in de kano gevaren had, dus ik was blij dat ik weer kon. Tegen de wind in ging best goed, het eerste open stuk stonden er best aardige korte steile golfjes, die zie je niet vaak op het meestal rustige water van de afgedamde maas. Maar de Inuit Inua is niet voor niets een zeekano en kan dat makkelijk aan. Mijn zelfvertrouwen inmiddels ook, op de Waal had ik pas eenzelfde wind tegen en omdat die tegen de stroom inging stonden er nog gekkere golven. Geen probleem dus en rustig ploeterde ik verder. Eenmaal de eerste paar kilometer gehad draaide de maas iets en had ik opeens veel minder last van de wind. De beslissing was dus snel genomen om verder te varen richting Andel. Bij de sluis aangekomen een paar foto's gemaakt met de telefoon en even gewacht tot de sluis openging. Ik hoorde een scheepsmotor draaien en zag een kajuit boven de sluisdeur uit.

Na ca. 5 minuten wachten vond ik het te lang duren en ben weer gaan peddelen. Onderweg me weer verbaasd over het mooie uitzicht dat sommige huizen hebben, dat lijkt me ook wel wat. Hoogtepunt was dit nieuwe huis wat werkelijk prachtig is en op een superplek staat.

Na deze foto even achterom gekeken en inmiddels was de sluis dus vlak na mijn vertrek open gegaan en een plezierjacht en een passagiersboot waren al redelijk dicht bij me. Het duurde een paar kilometer voordat ze me inhaalden, want met de wind in de rug ging ik redelijk tegen de maximum vaarsnelheid van 9km/h aan. Ik heb de beide boten een uur lang in mijn zichtsveld gehad en later heb ik uitegerekend dat ik gemiddeld 8km/h gevaren heb op de terugweg. (1uur10 over 9km)

De passagiersboot (Wiljo uit Heusden) gaf redelijk grote golven, ik heb geprobeerd mee te surfen en dat ging evenjes goed. Het was een raar gevoel en gezicht om de boeg van de kano tot aan de linkse dekbelijning in het water te hebben en even dacht ik dat ik zou kantelen, maar de boot bleef mooi recht.
Het laatste stukje stonden er weer de steile golfjes, iets minder hoog, maar ik had ze mee nu en kon daar lekker ietsje extra snelheid pakken. Inmiddels had ik een verkrampte knie en was blij dat ik na 2uur en 40 minuten uit de kano kon stappen.
Een leuke tocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten