woensdag 19 januari 2011

19 januari 2011

Hoog water!

Het is al ruim een week hoog water in het rivierengebied en het begon na al die maanden toch flink te kriebelen om er eens opuit te gaan. De maas ben ik al heel veel op geweest en het leek me nu heel leuk om in 'het Munnikenland' bij Loevestein te kanoën. Ik had vorige week al staan kijken hoe het water daar over de zomerdijk heen kwam en zo het gebied onder water zette.

En nu had ik eindelijk tijd om er met de kano heen te gaan. Het water was inmiddels al iets gezakt en liep nu niet meer over de zomerdijk heen.

Aan de andere kant van het gebied stroomde het nog wel naar beneden de maas in. Ik ben hier nog even overheen gevaren, (terug ging iets lastiger) de maas op, maar ik vond het leuker om boven land te varen. Het water in het munnikenland stond dus qua niveau tussen de maas en waal in.

Hier een foto van de parkeerplaats bij Loevestein, met op de achtergrond een schip over de waal.

De parkeerplaats zelf. Ik heb de toegangsweg en de parkeerplaats veel met de auto bezocht en het is raar om er dan met de kano te varen. Door het water vallen er heel veel herkenningspunten weg en je moet soms goed kijken waar je zit.

Loevestein achter het water

Het was heel mooi varen tussen de kleine zomerdijkjes in, er was helemaal niemand, behalve watervogels, ganzen en veel witte zwanen. Doordat het water iets gezakt was omtstond er een afgesloten gebied zonder stroming. Het enigste ongemak kwam door de koude wind en de regen.

En ik ben voor het eerst door een bos gevaren

De water en de luchttemperatuur waren beide ca. 5 graden, dan voelt het water toch koud aan aan de vingers. Ik heb daarom extra voorzichtjes gedaan, want ik wilde absoluut geen nat pak. Gelukkig ging het ondanks dat ik de afgelopen maanden niet gekanoëd heb erg lekker en heb daarom heerlijk kunnen genieten van deze unieke kans en ik hoop op zeker een herhaling.

2011-01-19 13:16 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten