woensdag 18 juli 2012

16 juli 2012-zomer?

Half juli in een wetsuit, thermoshirt , Anorak en regenhoed? Ja klopt.
Het regende hard, de wind was windkracht 5 uit het ZW en de temperatuur een graad of 15.
Er gingen wel meer dingen mis,
-Eerst vergat ik al de peddel mee te nemen uit de auto.
Kano van de schouder af, dagluik open, tonnetje open, sleutel eruit, Gopro uit, teruglopen naar de auto, op slot gedaan, sleutel weer erin, etc.
-Bij het water de Gopro aangezet, helaas op de selftimer fotostand ipv video..... Resultaat 1 foto ipv ruim een uur video....
-Bij de eerste de beste kribhoofd werd ik ietwat verrast door de sterkere stroming dan normaal (door de vele regenval van de afgelopen dagen?) in combinatie met een windstoot raakte ik ietwat uit balans en wist me met de hand op het water in balans te houden. Waarom ik de peddel niet gebruikte voor een steun is me een raadsel en een dom foutje. Lage steun zou standaard reflex moeten zijn...
Jammer dat ik het niet even terug kon zien.
-Skeg iets laten zakken lukte niet, voor het eerst een vastzittende skeg. Even het strand weer op en met een beetje moeite kreeg ik de skeg los, met het wegvaren op het strand was er een kiezelsteentje in de in de skegbox komen te zitten die de skeg klemzette.

Het lijkt wel een klaagzang zo, maar dat is niet terecht. Ik heb weer heerlijk op het water gezeten. Stroomopwaarts heen, met de wind mee (mee merk je daar minder van....). Om de kribben was het zwaar, er stond duidelijk meer stroming krib in/uit en het was door de wind ook wat turbulenter.
Na de eerste keer schrikken was ik de overige kribben een stuk voorzichtiger en om koers te houden kwam ik meestal op de peddel steunend de bocht om en dan vanaf bijna stilstand weer het bochtje  om. Niet de snelste manier, maar wel prettiger. Iets verder richting Zuilichem ging het beter, ook omdat de stroom daar meer aan de andere kant zit.
Het was even druk met grote schepen, dus een paar keer aan de kant. Voorbij Zuilichem was het opeens rustiger, maar omdat de weersomstandigheden me niet helemaal lekker zaten twijfelde ik hoeveel verder ik wilde.
Aan de andere kant van de Waal kwam me een plezierbootje tegemoet waar om de paar seconden een spray overheen vloog. Ik bedacht me opeens dat ik ook terug moest en draaide met lichte moeite tegen de wind in.
Tegenwind komt altijd hard aan op het open water en ik moest opeens de peddel stevig beet houden om tegen de wind in te komen.
Flink tegen de wind in worstelend maar met de stroom mee weer terug.
Op MyTracks was te zien dat terug dan met ca. 10km/h gemiddeld ging. (11,5 max)

Kort maar krachtig deze keer, met stof tot nadenken....

Veerdam 1 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten