vrijdag 3 juni 2011

25 mei

Een foto van het laatste tripje dat ik gemaakt heb.

Helaas was deze stop noodzaak omdat toch al weer snel de benen begonnen te slapen.
Ik moest ieder keer binnen het half uur stoppen om de benen te strekken. Niet goed dus.
De ophoging van het zitje heeft duidelijk niet het gewenste resultaat, ik heb nog wel een paar ideetjes waar het nog aan zou kunnen liggen, maar die wil ik eerst even uitproberen voor ik ze neerzet.

Op het moment komt het door drukte helaas weinig van kano├źn, maar daarna hoop ik snel de oplossing te hebben gevonden. Het zou zonde zijn als er een ander zitje in moet komen. Voor de rest vermaak ik me namelijk prima in de mooie VKN Svalbard.
2011-05-25 15:00 My Tracks kaart

2 opmerkingen:

 1. Beste Hubert
  Las paar verslagen van je (omdat ik me aan het orienteren ben op aanschaf van een kano en jij soms vaareigenschappen van typen kano's noemt zoals de Inuits waar verder niet veel over te vinden is) en het viel me op dat je vaak melding maakt van slapende voeten/benen en daardoor aan je zitjes knutselt. Even een suggestie: het kan zijn dat je, net als ik, nogal stramme spieren hebt (hamstrings, onderrug) en dan heeft het veel zin om daar - dagelijks - wat lenigheidsoefeningen voor te doen (verantwoord stretchen). Als je spieren verlengen en soepeler worden komt het nare slapen minder snel voor. Msg wist je dat al, msg niet.
  groet Igor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Igor,

  Het klopt wat je zegt.
  Het probleem voor mij wat ontstond toen ik overging naar een schuimzitje was dat je een beetje in het zitje zakt in vergelijking met een normaal zitje. Hierdoor kun je minder bewegen op het zitje tijdens het peddelen en daardoor is de doorbloeding slechter. Wat uiteindelijk heeft geholpen is het zitje iets te verlengen door er een rol neopreen voor te leggen. Blijkbaar was het zitje iets tekort en op de den of andere manier veroorzaakte dat doorbloedingsproblemen. (tip van UK riversguidebook)

  BeantwoordenVerwijderen